Ferma de reproducție, creștere și îngrășare porci, situata în localitatea Șieu Măgheruș, jud. Bistrița-Năsăud.
Amplasamentul agro-industrial este situat în localitatea Șieu-Măgheruș, jud Bistrița-Năsăud. Localitatea Sieu-Magherus este traversata de Drumul National 17 (distanta pana la municipiul Bistrita este de 15 km), ferma de reproductie, crestere si ingrasare a suinelor este situata in partea vestica a localitatii, în zona industrială, la ieșirea spre Beclean, pe amplasamentul fostului complex de îngrășare a porcilor, care a funționat aici începând cu anul 1975.
Vecinătăți:
- Pe latura estica se afla grajduri și construcții anexă neutilizate, într-o stare avansată de degradare
- La Sud si Vest se regăsesc terenuri agricole
- Pe latura nordica se regăsește calea ferată Bistrița – Cluj-Napoca și terenuri agricole
În zonă există utilități: căi de acces, sisteme de alimentare cu apă, sistem de alimentare cu energie electrică.
Terenul este plan si orizontal cu o usoara inclinare spre sud, spre raul Sieu. Accesul pe amplasament se face rutier din DN 17 Bistrita – Cluj-Napoca, pe un drum lateral stânga, cu lungimea de cca 1 km. Cel mai important curs de apa este raul Sieu ce curge in partea sud-vestica a amplasamentului.
Clădirile au fost realizate în perioada 1974-1975 și renovate în anul 2005, repectiv în perioada 2012-2013. Pe parcursul funcționării nu au avut loc incidente care să afecteze structura clădirilor. Halele sunt realizate cu fundații din beton, structura din stălpi de beton armat, închideri perimetrale din zidărie de cărămidă, termoizolate, acoperiș din plăci de azbociment la hala 1 și tablă la halele 2, 3 și 4. Pardoseala este din beton.
Halele au fost modernizate prin echiparea cu echipamente moderne specifice aplicarii tehnologiei de creștere a porcilor: linii de furajare și adapare, respectiv ventilatoare pentru asigurarea microclimatului necesar porcinelor. Din punct de vedere al rezistentei la foc, cladirile au fost proiectate a fi realizate din materiale care sa asigure cel putin gradul IV de rezistență la foc.
Bunurile mobile sunt de natura echipamentelor tehnologice din domeniul de activitate al societăților, respectiv reproducție, creștere și îngrășare porci.